Search

Per què tothom hauria de ser activista?


Vivim una vida ràpida, sense temps, fent malabarismes per conciliar la vida laboral, la personal i la familiar; hem de cuidar la salut, fer esport, estar al dia de les novetats del món, estar a la moda, publicar tot el que fem a les xarxes... tot per estar a la roda de la societat.


Moltes vegades veiem als mitjans de comunicació injustícies que ens mouen el cor i ens trontollen; i ens afartem de dir que el món és injust i que tot se’n va a la merda.


L’apatia i el desencant sobre la humanitat s’encomana, però realment ens qüestionem: fem alguna cosa al respecte?


El nostre individualisme ha arribat a un punt extrem, pensem: “Mentre jo estigui bé, segur que el del costat ha fet alguna cosa per estar on està, cadascú té el que és seu…”


La qüestió és que són justificacions perquè res no canviï i puguem continuar en la nostra roda de hàmster.


I quan parlo de si fem alguna cosa al respecte, no parlo de donar almoïna o caritat, a ningú li agrada rebre això. La caritat parteix d’una posició de superioritat i a ningú li agrada sentir-se inferior, perquè ningú és més que ningú.


Per tant, hauríem de trencar l’encantament que tenim i fer una pas endavant, implicant-nos com a societat civil en les qüestions que ens semblen injustes.


Superant la por a sobresortir; perquè si sobresortim tots, serem part activa de la societat i una societat participativa és més justa socialment. L’activisme té a veure amb això, a implicar-se en causes que ens semblen injustes.


Tot bon activista hauria de complir amb aquests preceptes:


Confiança, creure en les persones i tenir un objectiu de canvi social.

Compromís amb la causa.

Sentit comunitari, hem de pensar que el bé és comú.

Resiliència, aprendre de les dificultats que ens trobem.

I passió, l’activisme neix de les emocions que ens generen les injustícies.


Són aspectes que segur que molts podem tenir; però hem de fer un pas endavant.


Responsabilitzant-nos del nostre granet de sorra; per sortir de la roda i implicar-nos; per intentar deixar un món més habitable per les generacions futures.


ROCIO SOLER SERRANO

Presidenta de DiversAnd, Associació LGTBIQ+ d'Andorra


FONT: https://www.bondia.ad/opinio/que-tothom-hauria-de-ser-activista?fbclid=IwAR0rbY8cEdyIJ-Mr23bYXU2k_W-hOAm1us8yOOnmLZNURWibQb5YCqMyHOE

6 views0 comments