Search

COMUNICAT


COMUNICATDesprés de l'entrevista d'ahir de la Dra. Codina al programa de RTV Andorra, Ara i aquí, volem expressar la nostra disconformitat com associació que reivindica els drets de les persones del col·lectiu LGTBI, per les declaracions fetes basades en prejudicis i sense cap fonament científic contrastat. Parlar de causalitat i d'alteracions hormonals solament remet a la idea de patologitzar realitats en les quals no hi ha cap demostració d'això.

Com entitat, volem recordar que l'homosexualitat va deixar de ser considerada patologia per l'OMS l'any 1990, i la transsexualitat l'any 2018; el que també ens demostra que la medicina no té la veritat suprema sobre les persones, i tot i això pot corregir els seus errors.

Per tant, aquestes declaracions només serveixen per fomentar la visió patològica de la realitat de la diversitat sexoafectiva i sexogenèrica, i en conseqüència, a poder normalitzar les discriminacions cap al col·lectiu.

De la mateixa manera, demanem als mitjans de comunicació responsabilitat social a l'hora de donar cobertura a professionals que no són experts en les temàtiques tractades, i que no aporten més que polèmiques sobre qüestions ja superades.Andorra la vella, 21 de novembre de 2019.


DiversAnd, Associació LGTBIQ+ d’Andorra

12 views0 comments